Lasagne saus maken

Lasagne saus maken

lasagne saus maken is een leuk gerechtje. Het kan zelfs samen met kinderen. Moeilijk is het niet een met veel verse groentjes lekker en gezond. Bij lasagne saus maken, bereidt u eigenijk twee aparte sauzen:

De tomatensaus met gehakt

Lasagne is een Italiaanse pasta-ovenschotel die er ingewikkeld uit ziet. De twee bekende lasagne saus maken,zijn nogtans basis en makkelijk. Hier komt het eerste recept:Snij en stoom 1 fijngehakte courgette,250 gram witte champignons en 2 wortels in plakjes gesneden.

Bak met olijfolie de fijn gesnipperde ui en voeg er 500 gram gemengd gehakt toe.

Voor de tomatensaus is 75 gram tomatenpulp nodig. Meng de groenten, het gehakt en de tomaten tot een gladde saus. Afkruiden met peper en zout,look, eventueel verse basilicum en een snuifje Provençaalse kruiden. Deze lasagne saus maken kan een eindje op voorhand en kan ook in de diepvries.

De kaassaus

De witte saus is in feite een witte bechamelsaus. Deze lasagne saus maken, wisselen we tussen de lasagnebladen af met de tomatensaus.We smelten 30 gram boter en lossen daar 30 gram bloem in op door goed te roeren. Door langzaam 4 deciliter melk toe te voegen ontstaat een gladde saus. 200 gram gemalen kaas toevoegen. Nootmuskaat toevoegen.