Verse lasagne maken
Verse lasagne maken: een aanrader!
Krijg je bezoek of heb je zin in een gezonde Italiaanse maaltijd? Dan kun je heerlijke verse lasagne maken!
Ingrediƫnten
-500 gram biologisch gehakt
-verse lasagnebladen (te koop bij de grotere supermarkt)
-pakje tomatensaus van 500 gram
-courgette in dunne plakken
-gesnipperde ui
-2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
-geraspte oude kaas
-Italiaanse kruiden
-grote ovenschaal
Wil je verse lasagne maken maar hou je niet van courgette, dan kun je het weglaten en er salade bij eten.
Verse lasagne maken
Bak het gehakt rul en voeg de ui, knoflook, tomatensaus en de italiaanse kruiden toe. Proef en maak zo nodig verder op smaak. Doe een laag saus in de ovenschaal, bedek dit met een laagje courgette en doe daarop een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus op is.
Eindig met een laag saus en strooi hier de geraspte kaas over.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de lasagne gaar in 45 minuten. Wil je verse lasagne maken maar dit pas later opeten, laat het dan afkoelen en bewaar het in de koelkast of diepvries. Wil je vaker verse lasagne maken, kijk dan op internet voor eindeloos veel heerlijke variaties op dit recept!