Lasagne bladen maken

Lasagne bladen maken

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met dunne pastabladen van ongeveer 10 bij 15 cm. De lasagne bladen maken kunt u ook zelf. We leggen uit hoe het moet.

Materiaal en ingrediƫnten

Handig zijn een deegroller of een pastamaker. We werken met ongerezen baksel. Per persoon is dat 100 gram meel met gluten (voorbeeld grano dura), 1 ei op kamertemperatuur en 1 eetlepel plantaardige olie. Dit recept is de basis van alle Italiaanse pasta. De beschrijving zal voor 2 tot 3 personen lasagne bladen maken.

Aan de slag

Zorg dat u voldoende werkplaats hebt om lasagne bladen maken. Kneed een mooie deegbal van de 300 gram meel en de 3 eieren. Knedend de olie toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten rusten in een plastieken zak. Haal een vierde uit het zakje en probeer er een rechthoekje mee te kneden.

De lasagne bladen maken een paar keer door de pastamachine halen tot de dikte van ongeveer 1 millimeter.

U kunt ook uitrollen met de deegrol. Zijn ze te lang, snij ze dan in 2 stukken. De bladen op alufolie leggen dat bestrooid is met meel. Zo laagjes maken tot er een stuk of 16 bladen zijn.De lasagne bladen maken is klaar, nu de pasta!